Fotózásról

Kisgyermek fotózás

Nem titok, hogy a szívemnek legkedvesebb és leghálásabb „modellek” a babák és a gyerekek. Kiskoromban óvónéni szerettem volna lenni… Talán innen eredeztethető az értük való bolondulásom. Valamint, hogy az ő tiszta, őszinte mosolyuk, kacajuk és egy-egy elejtett félmondatuk az, amiből igazán töltekezik a lelkem.
Ezeket a pillanatokat igyekszem minél hitelesebben megörökíteni. Hogy a mosoly, az összekacsintás, vagy akár legördülő könnycsepp örök emlék maradhasson.
Célom, hogy a gyerekkor legőszintébb pillanatait tudjam megmutatni. Mindenféle díszítés és mesterkéltség nélkül, akár maszatosan, kócosan, de mindenképpen önfeledten.
Ehhez azt gondolom nincs megfelelőbb helyszín, mint az otthoni, saját környezet. Ahol minden ismerős és megszokott. Ahol nem csak a kisgyerekeknek egyszerűbb feloldódni a kamera előtt, hanem nagyon sokat segít a felnőtteknek is, hogy elengedjék magukat és úgy csináljanak mindent, ahogy a jelenlétem nélkül is tennék.
Imádom, mikor részese lehetek néhány óra erejéig, ilyen módon egy család életének. Szeretem, amikor az ölembe kucorodnak a kicsik. Mikor barbie babát öltöztetünk közösen. Mikor kergetőzünk az asztal körül. Mikor belebújnak a cipőmbe. Mikor a számba adják a szőlőszemeket és amikor puszival búcsúznak a távozásomkor. Kicsit önző módon azt hiszem, ezekért a pillanatokért szeretem igazán ezt csinálni.
A gyerekekkel eltöltött jó néhány óra, amikor csak rájuk figyelek, teljes mértékig kikapcsol.

Az otthoni fotózásnak nem feltétlenül kell apropója legyen. Elég hozzá egy szép napsütötte tavaszi nap, hogy az udvaron bohóckodhassunk, homokozzunk, szemléljük az égre csíkot húzó repülőket és pedig közben fotózzam a családotokat.
Persze lehet egy sorozatnak története is. Legyen az születésnapi zsúr, egy hétvégi süteménysütés, nagy családi kertiparti vagy akár a karácsonyi készülődés. Én bármilyen családi eseményen boldogan részt veszek!

Az otthoni fotózás mellett, amikor az időjárás is engedi szabadtéren is sokat fotózom a családokat, gyerekeket. Tavasztól késő őszig szabadon a szabadban! Futkározva, fára mászva, játszótéren bolondozva, a Duna parton sétálva.

Vannak különböző kiegészítőim a fotózásokhoz, főleg kisbútorok, vagy a születésnapokhoz illő kisebb-nagyobb dekorációk, azonban ezeket is csak mértékkel szeretem használni. Nem szeretem, hogyha több a körítés, mint maga a tartalom. De igény szerint ezeket viszem magammal a fotózásokra!

Esküvői fotózás

Mindig azt gondoltam, hogy esküvőt fotózni óriási felelősség. Ott kell lenni, figyelni, le nem maradni, minőségben megfelelni. Így nagyon sokáig csak vágy volt számomra, hogy esküvőkről „közvetítsek”, mert hogy féltem a feladattól. Majd az első esküvőkkel eltöltött nyár után rájöttem, hogy ez sokkal kevésbé félelmetes dolog, mint inkább óriási energia bomba. Nekem mint nagyon szentimentális embernek pedig hatalmas élmény ezeket a napokat megélni.
Minden ilyen megélt pillanatért, őszintén hálás vagyok.
Szeretem, mikor megismerhetem a jegyespárt, mikor először megyünk fotózni akár az első randijuk helyszínére. Aztán később, mikor szinte az egész napot együtt tölthetjük. Megismerhetem a barátaikat, a családjaikat és részese lehetek ezek egyesülésének. Nincs ennél szebb pillanat.
Felelősségteljes, olykor nagyon fárasztó, de felbecsülhetetlen feladat ez. Hogy is lehetne más? Hiszen sokszor még pityergek is az esküvőkön a fényképezőgép mögé bújva, úgy meghatnak a látottak, hallottak.  

Az esküvői csomag ajánlataim mindegyikét úgy állítottam össze, hogy szerepeljen benne egy jegyes fotózás és a külön napos kreatív fotózás. Ezek fontosságáról írnék most pár sort.
A jegyesfotózástól sokan óckodnak. Főleg a vőlegények, mert már a kreatív fotózástól is sokszor kirázza őket a hideg, nem még hogy önként kétszer kelljen kamera elé állni. Pedig higgyétek el, fontos!
Ez egyfajta bemelegítés a nagy napra. Főpróbája a jegyesfotózás az esküvőinek.
Megszokjátok a fényképezőgép jelenlétét (meg az enyémet ), megtapasztaljátok, hogy milyen előtte mozogni, megismerhettek engem, én is Titeket és így tudunk igazán jól együtt dolgozni ahhoz, hogy úgy lássátok viszont magatokat a fotókon, ahogy szeretnétek. Hiszen egy jegyes fotózás is több órán át tart. Higgyétek el, hogy nem csak szép emlék lesz, hanem Ti is jobban érzitek majd magatokat a második alkalommal! Tapasztaltam.
A külön napos kreatív fotózás legalább ennyire fontos, csak más szempontból. Itt az idő az, ami a lényeges. Ha az esküvő napjára szeretnétek időzíteni a párfotózást, az sokkal kevésbé lesz kreatív. Mert általában ezt a készülődés után, még a szertartásokat megelőzően tudjuk beiktatni a nap sűrűjébe.
Nyáron ez általában a déli és a kora délutáni időpontokra esik. Amikor a legmelegebb van, a nap a legmagasabban jár, ami a fények szempontjából a lehető legrosszabb választás. Ti is feszültek vagytok ekkor, hogy minden rendben legyen, kész legyen; odaérjetek a házasságkötő terembe időre, időkeretek közé vagyunk szorítva; zavar a meleg, a vakító napsütés… semmi sem ideális ahhoz, hogy elengedjétek magatokat és csak egymásra koncentráljatok.
Egy külön napon, akár az esküvőt megelőzően, akár az esküvőt követően sokkal lazább, kötetlenebb a dolog. Szinte bármennyi időnk van aznap, bárhova elmehetünk, hiszen ekkor már a távolság sem feltétlen akadálya a dolognak. Nem kell a rekkenő hőségben fotóznunk, ráérünk mindenre, lesz időtök jól érezni magatokat! Higgyétek el ez látszani fog a képeiteken!

Részletes árajánlatról érdeklődjetek az oldalon!
Teljes esküvői sorozatokat pedig a blog-ban találtok!

A közösségi oldalakon sokkal naprakészebb vagyok, így friss tartalomért látogassatok el a facebook és az instagram oldalamra!