Fotózásról

Kisgyermek és családi fotózás

Nem titok, hogy a szívemnek legkedvesebb és leghálásabb „modellek” a babák és a gyerekek. Kiskoromban óvónéni szerettem volna lenni… Talán innen eredeztethető ez a dolog. Valamint, hogy az ő tiszta, őszinte mosolyuk, kacajuk és viselkedésük az, amit feladatomnak érzek megörökíteni.
Nagyon igyekszem minél hitelesebben rögzíteni ezeket a momentumokat. Hogy a mosoly, az összekacsintás, vagy akár legördülő könnycsepp időtálló emlék maradhasson a családi fotóalbumotokban.
Célom, hogy a gyerekkor legőszintébb pillanatait tudjam megmutatni. Mindenféle díszítés és mesterkéltség nélkül, akár maszatosan, kócosan, de mindenképpen önfeledten, apával, anyával, tesóval, házikedvenccel együtt.
A jó pár, fotózással eltöltött év alatt rá kellett jönnöm, hogy a legmegfelelőbb helyszín ehhez szabadtéren van, vagy pedig otthoni, saját környezetben. Ahol minden ismerős és megszokott. Ahol nem csak a kisgyereke(i)teknek egyszerűbb feloldódni a kamera előtt, hanem nagyon sokat segít  nektek, felnőtteknek is. Hogy elengedjétek magatokat és úgy csináljatok mindent, ahogy a jelenlétem nélkül is tennétek.

Imádom, mikor részese lehetek néhány óra erejéig, ilyen módon egy család életének. Szeretem, amikor az ölembe kucorodnak a kicsik. Mikor barbie babát öltöztetünk közösen. Mikor kergetőzünk az asztal körül. Mikor belebújnak a cipőmbe. Mikor a számba adják a szőlőszemeket és amikor puszival búcsúznak a távozásomkor. 
Kicsit önző módon azt hiszem, ezekért a pillanatokért szeretem igazán ezt csinálni.
A gyerekekkel eltöltött jó néhány óra ugyanis, amikor csak rájuk figyelek, teljes mértékig kikapcsol.

   Az otthoni fotózásnak nem feltétlenül kell apropója legyen. Elég hozzá egy szép napsütötte tavaszi nap, hogy az udvaron bohóckodhassunk, homokozzunk, szemléljük az égre csíkot húzó repülőket én pedig közben fotózzam a családotokat.
Persze lehet egy sorozatnak története is. Legyen az születésnapi zsúr, egy hétvégi süteménysütés, nagy családi kertiparti vagy akár a karácsonyi készülődés. Én bármilyen családi eseményen boldogan részt veszek!

   A szabadtéri fotózásokat, szinte bármikor beütemezhetjük. (Persze, ahogy az időjárás engedi. Általában kora tavasztól, késő őszig.) Minden évszaknak meg van a maga bája.
Nem sok szebbet tudok elképzelni, mint például a pasztell színekbe borult, virágzó gyümölcsfák adta hátteret. Vagy a nyári naplementében futkorászó családot. De a kora őszi napfényben úszó Duna-partnak sincs párja.
Ilyenkor, igyekszem mindig „család barát” helyszínt találni, igazodva a kisebb-nagyobb gyerekekhez, vagy adott esetben a kutyusokhoz is. Hogy legyen megfelelő tér arra, hogy mindenki szabadon mozoghasson a szabadban.

   Vannak különböző kiegészítőim a fotózásokhoz. Főleg kisbútorok, vagy a születésnapokhoz illő kisebb-nagyobb dekorációk, azonban ezeket is csak mértékkel szeretem használni. Nem szeretem, hogyha több a körítés, mint maga a tartalom. De igény szerint ezeket viszem magammal a fotózásokra!

Az én felfogásomban a kismama fotózás is már a családi fotózások körébe tartozik. Hiszen ez az a pillanat, amikor egy pár ugyan még két személlyel, de valójában már három lélekkel áll a kamerám előtt. Ezek a képek örökítik meg azt a soha vissza nem térő, szép időszakot, amikor egy új család születik vagy amikor a kis tesóból nagy tesó válik.
A kismama fotózások helyszínéül itt is használhatjuk a saját otthonotokat, a pici gyerekszobáját, vagy valamilyen külsős, szabadtéri helyszínt. Akár a megismerkedésetek, az első randitok, vagy a leánykérés helyszínét.
Szeretem a kismamákat is önnön valójukban, saját ruhájukban, kényelmesen, szabadon fotózni, családi körben.

Tavaly (2019) rátaláltam egy szuper klassz bérelhető fotóstúdióra, a Loft Studiora. Mindössze 45 percre Móvártól, Kapuváron. A 130 nm-en, két berendezett (évszaknak és ünnepeknek megfelelő) enteriőrben, minőségi kellékek között, rengeteg természetes fénnyel tudlak Benneteket fotózni. Hatalmas hely van mindenre, a gyerekeknek szaladgálásra és táncolásra, a felnőtteknek pedig sok-sok lehetőség „pózolásra”. 🙂 Számomra ez a tökéles helyszín akkor, ha stúdiós fotózásra gondolok.
Így, ha ilyen jellegű igényetek lenne vagy éppen télvíz idején várjátok a kisbabátokat, várlak Benneteket itt (is) szeretettel!

A fotózásokhoz, részletes árajánlatot az oldalon tudtok kérni!

Esküvői fotózás

Mindig azt gondoltam, hogy esküvőt fotózni óriási felelősség. Ott kell lenni, figyelni, le nem maradni, minőségben megfelelni. Így nagyon sokáig csak vágy volt számomra, hogy esküvőkről „közvetítsek”, mert hogy féltem a feladattól. Majd az első esküvőkkel eltöltött nyár után rájöttem, hogy ez sokkal kevésbé félelmetes dolog, mint inkább óriási energia bomba. De persze még mindig óriási felelősség! Nekem, mint nagyon szentimentális embernek pedig hatalmas élmény ezeket a napokat megélni.
Minden ilyen megélt pillanatért, őszintén hálás vagyok.

Szeretem, mikor megismerhetem a jegyespárt, mikor először megyünk fotózni – akár az első randi helyszínére. Aztán később, mikor szinte az egész napot együtt tölthetem velük. Megismerhetem a barátokat, a családokat és részese lehetek ezek egyesülésének. Nincs ennél szebb pillanat.
Felelősségteljes, olykor nagyon fárasztó, de felbecsülhetetlen feladat ez. Hogy is lehetne más? Hiszen sokszor még pityergek is az esküvőkön a fényképezőgép mögé bújva, úgy meghatnak a látottak, hallottak.

Az esküvői csomag ajánlataim mindegyikét úgy állítottam össze, hogy szerepeljen benne egy jegyes fotózás és a külön napos kreatív fotózás. Ezek fontosságáról írnék most pár sort.

A jegyes fotózástól sokan óckodnak. Főleg a vőlegények, mert már a kreatív fotózástól is sokszor kirázza őket a hideg, nem még hogy önként kétszer kelljen kamera elé állni. Pedig higgyétek el, fontos!
Ez egyfajta bemelegítés a nagy napra. Vagy fogalmazhatnék úgy is, hogy főpróbája a jegyes fotózás az esküvőinek.
Megszokjátok a fényképezőgép jelenlétét (meg az enyémet, meg a fárasztó poénjaimat J ), megtapasztaljátok, hogy milyen előtte mozogni. Megismerhettek engem, én is Titeket és így tudunk igazán jól együtt dolgozni ahhoz, hogy úgy lássátok viszont magatokat a fotókon, ahogy szeretnétek. Hiszen egy jegyes fotózás is több órán át tart. Higgyétek el, hogy nem csak szép emlék lesz, hanem Ti is jobban érzitek majd magatokat a második alkalommal! Tapasztaltam.

A külön napos kreatív fotózás legalább ennyire fontos, csak más szempontból. Itt az idő az, ami a lényeges. Ha az esküvő napjára szeretnétek időzíteni a párfotózást, az sokkal kevésbé lesz kreatív. Mert általában ezt a készülődés után, még a szertartásokat megelőzően tudjuk beiktatni a nap sűrűjébe.
Nyáron ez általában a déli és a kora délutáni időpontokra esik. Amikor a legmelegebb van, a nap a legmagasabban jár, ami a fények szempontjából a lehető legrosszabb választás. Ti is feszültek vagytok ekkor, hogy minden rendben legyen/kész legyen; odaérjetek a házasságkötő terembe időre, időkeretek közé vagyunk szorítva; zavar a meleg, a vakító napsütés… semmi sem ideális ahhoz, hogy elengedjétek magatokat és csak egymásra koncentráljatok.

Egy külön napon, akár az esküvőt megelőzően, akár az esküvőt követően, sokkal lazább, kötetlenebb a dolog. Szinte bármennyi időnk van aznap, bárhova elmehetünk, hiszen ekkor már a távolság sem feltétlen akadálya a dolognak. Nem kell a rekkenő hőségben fotóznunk, ráérünk mindenre, lesz időtök jól érezni magatokat! Higgyétek el ez látszani fog a képeiteken!

Hogyha ezek és a fotók alapján szeretnétek engem felkérni a nagy napotok megörökítésére, várom megkereséseteket szeretettel!

Részletes árajánlatról érdeklődjetek az oldalon!

A közösségi oldalakon sokkal naprakészebb vagyok, így friss tartalomért látogassatok el a facebook és az instagram oldalamra!